Wednesday, April 11, 2012

Supliciu, terapie alternativa 5

Astazi continui sa postez detalii din lucrarea mea "Supliciu, terapie alternativa", respectiv al patrulea panou precum si continuarea explicatiei incepute in postarea precedenta(Supliciu, terapie alternativa 4)


"Dezvoltarea fizică reprezintă totodată dependenţa creascândă faţă de om, realizată prin hrană, ataşamentul de lumea materială. Omul este prezent doar ca detaliu anatomic, mai precis mâna, cea care oferă hrana dar şi care comite crima, din raţiuni egoiste. Autorul este omniprezent în acţiunea reprezentării atât prin personaj în mod indirect, cât şi prin mâna criminală în mod direct. Prezenţa omului doar ca detaliu anatomic(hidos reprezentat) a fost aleasă pentru a permite cititorului identificarea cu elementul uman, astfel având şansa să îşi omoare propriul demon al grotescului. Dar
ca orice lucru care ţine de lumea magicului identificarea cu “umanul” este permisa doar iniţiatului.
Ca scenariu prima pagină reprezintă naşterea, urmatoarele trei sene constituie dezvoltare, creşterea; a cincea scena răpirea, a şasea monentul premeditării şi a saptea scenă momentul crimei. A opta scenă reprezintă pedeapsa crimei, demonul grotescului fiind înlocuit de către demonul culpabilităţii(mult mai hidos).
Lucrăile au dimensiunea de 0,95 m lăţime şi 1,20 m înălţime. În realizarea lor s-au folosit culori acrilice .
În loc de concluzie această serie de lucrări are mai degrabă o morală, şi anume aceea că fiecare acţiune are şi un rezultat fie că el se găseşte doar în străfundul nostru. Crima, supliciul, folosit ca terapie are ca rezultat doar regresia, involuţia."


Cateva detalii: 
 
 
 
 
 

0 comentarii: